Veliki značaj izgradnje nove gradske magistrale Novi Beograd-Surčin

Foto: Vlada Republike Srbije

Radove na izgradnji deonice puta Novi Beograd-Surčin, nove gradske magistrale koja će povezati Beograd sa auto-putem “Miloš Veliki” obišli su Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Aleksandar Šapić, novoizabrani gradonačelnik Beograda.

Ministar Momirović je istakao da je deonica puta Novi Beograd-Surčin građevinski veoma zahtevna i specifična jer prolazi kroz naseljeno područje, napomenuvši da je na njoj trenutno završeno više od 60 odsto radova.

“Država direktno investira u jednu gradsku saobraćajnicu pa se susrećemo sa isprepletanim nadležnostima između Republike i Grada i zato smatram da uspešnost realizacije ovog projekta zavisi od saradnje lokalnih vlasti, koja mora biti na visokom nivou”, rekao je on.

Kako je istakao ova saobraćajnica nije samo značajna za Novi Beograd i Surčin već i za sve građane koji putuju ka Zapadnoj Srbiji, Crnoj Gori i istočnoj Bosni.

Aleksandar Šapić je naglasio značaj buduće saobraćajnice, uz napomenu da će grad učiniti sve da se radovi na pomenutoj deonici realizuju u što skorijem vremenskom periodu.

“Grad Beograd će učiniti sve što je u njegovom delokrugu kako bi se ovaj projekat uspešno završio, a tu pre svega mislim na rešavanje eksproprijacije, kao i na problem sa deponijom koja postoji na ovom mestu”, rekao je Šapić.

Deonica puta Novi Beograd-Surčin, kao deo auto-puta E-763 „Miloš Veliki“, duga je 7,9 kilometara, a vrednost projekta je 58 miliona evra. Izvođač radova je kineska kompanija „China Communication Construction Company“.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti