Užice i ekološki problemi

Foto: Grad Užice

U sredu 17. decembra 2014. godine u Užicu je održan sastanak između predstavnika Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije i rukovodstva grada Užica o ekološkim problemima.

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije gospodin Filip Radović izjavio je da imaju predlog da Užice u saradnji sa poljskim institutom konkuriše za sredstva interregionalnih fondova Evropske unije kako bi se rešio problem akumulacije Vrutci. On je istakao da bi se makrobiološkim postupkom akumulacija vratila u prvobitno stanje čime bi se trajno uklonio problem sa algama.

Član Gradskog veća za zaštitu životne sredine gospođa Snežana Janjić rekla je da je prethodnih dana indeks zagađenosti vazduha iznosio 416, što je opasno po zdravlje građana. Ona je dodala da bi ova sredina trebalo da dobije status ugrožene sredine, jer je aerozagađenje toliko da se moraju nositi maske.

Načelnik Odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije gospodin Tihomir Popović dodao je da će monitoring vazduha u Užicu biti nastavljen. On je najavio i da bi u narednim mesecima moglo da dođe do davanja prognoza o kvalitetu vazduha u celoj Srbiji.

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti