Usvojena Odluka o prvim izmenama i dopunama odluke o pripremi i distribuciji vode za piće, odvođenju i prečišćavanju upotrebljenih voda na području grada Sombora

Foto: pixabay

Na 19. sednici Skupštine grada Sombora koja je održana 6. decembra odbornici su doneli Odluku o prvim izmenama i dopunama odluke o pripremi i distribuciji vode za piće, odvođenju i prečišćavanju upotrebljenih voda na području grada Sombora.
Na sednici je prihvaćen Izveštaj o izvršenju Odluke budžeta grada Sombora za period januar- septembar 2017. godine.
U sednici je rečeno da je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, tokom 2017. godine, odobrila značajna sredstva. Za projekat „Izgradnja rezervoara i crpne stanice u naseljenom mestu Svetozar Miletić“ odobreno je 41.305.955,62 dinara, projekat „Izgradnja dela magistralnog vodovoda Stapar-Doroslovo“, deonica 3 iznos od 50.000.000,00 dinara i za „Iinfrastrukturno opremanje industrijske zone u Somboru“ 81.595.176,54 dinara.
S obzirom da navedena sredstva do izrade Izveštaja nisu realizovana, te da priliv sredstava Uprave za kapitalna ulaganja velikim delom zavisi od delovanja republičkih organa i da lokalna samouprava ne može ažurnije reagovati i uticati na njihovu naplatu.

Odbornici Skupštine grada Sombora su doneli i Strateški plan komunalne policije grada Sombora za period 2018-2023. godine.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti