Ministar Trivan na obeležavanju 97-godišnjice Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Foto: ekologija.gov.rs

U utorak 05.12.2017. ministar zaštite životne sredine Goran Trivan prisustvovao je svečanom obeležavanju 97. godina postojanja Šumarskog Faulteta Univerziteta u Beogradu.

U svom pozdravnom obraćanju, ministar je posebno naglasio značaj podrške sturčnog i naučnog mnjenja za rad Ministarstva, tj. na rezultate u radu na zaštiti životne sredine. „Znanje je najvažnije, i presudno za put koji će Srbija napredovati u budućnosti“, rekao je. „Borba za bolju i čistiju životnu sredinu i očuvan biodiverzitet nema alternativu. Kako na globalnom, panetarnom nivou, tako i u našoj zemlji pošumljavanje daje najefikasnije rezultate u borbi protiv klimatskih promena, dok je stručno znanje u ovoj oblasti danas važnije nego ikada“, naglasio je ministar.

Dekan fakulteta prof. dr Ratko Ristić predstavio je na svečanosti istorijat i rad Šumarskog fakulteta, bisokoškolske ustanove koja je u prvih pet osnovanih na Univerzitetu u Beogradu. Tokom skoro jednog veka postojanja, Fakultet je ostvario značajna postignuća- od obrazovnonaučnog rada, do rada na zaštiti prirodnih vrednosti, značajnih investicionih radova, izdavačke delatnosti, promocije, angažovanja i organizovanja studenata.

Izvor: ekologija.gov.rs

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti