Usvojen predlog o formiranju operativnog tima za podršku proizvodnji struje

Foto-ilustracija: Pixabay

Radna grupa za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima o situaciji u energetskom sektoru usvojila je predlog o formiranju operativnog tima s ciljem pružanja podrške u proizvodnji električne energije JP „Elektroprivreda Srbije“ i izradi planova za snabdevanje.

Kada je reč o stanju u gasnom sektoru u Srbiji, na sednici Radne grupe rečeno je da se snabdevanje odvija nesmetano, kao i da nema nikakvih ograničenja u snabdevanju naftom i naftnim derivatima, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike, navodi se u saopštenju Ministarstva. 

Predstavnici „Elektromreže Srbije“ i „Elektrodistribucije Srbije“ istakli su da ne postoje problemi u stabilnosti sistema i da se remonti obavljaju po planu.

Na sednici su predstavljeni najnoviji podaci o proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije, kao i snabdevanju domaćeg tržišta energentima.

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su i predstavnici „Elektroprivrede Srbije“, AD „Elektromreža Srbije“, „Elektrodistribucije Srbije“, „Naftne industrije Srbije“ a. d., Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“, Javno komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“, „Transportgasa“, Grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, Direkcije za robne rezerve, RHMZ i „Srbija kargo“ a. d.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti