Usvojen Izveštaj o poslovanju Srbijagasa za prvo tromesečje 2019. godine

Sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“ održana je prošle nedelje u zgradi kompanije u Beogradu.

Foto: JP „Srbijagas“

Prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO, predsedavao je sednici, kojoj su prisustvovali generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović, članovi Nadzornog odbora i članovi menadžmenta kompanije.

Nadzorni odbor, radeći po ranije utvrđenom i usvojenom dnevnom redu, odlučivao je danas o nekoliko značajnih izveštaja i poslovnih dokumenata.

Usvojena su dva Revizorska izveštaja nezavisnog revizora – o obavljenoj reviziji redovnih finansijskih izveštaja JP „Srbijagas“ za 2018. godinu i o obavljenoj reviziji finansijskih izveštaja po delatnostima JP „Srbijagas“, za prošlu godinu.

Nezavisni revizor, kako je istaknuto, dao je pozitivno mišljenje na finansijske izveštaje Srbijagasa za 2018. godinu.

Potom su članovi Nadzornog odbora usvojili i Redovne finansijske izveštaje preduzeća za 2018. posle izvršene revizije, kao i finansijske izveštaje po delatnostima JP „Srbijagas“, za istu godinu, posle izvršene revizije.

Usvojeni su i Konsolidovani finansijski izveštaj i Konsolidovani izveštaj o poslovanju za period januar-decembar 2018. godine.

Na sednici Nadzornog odbora usvojen je i Program o izmenama i dopunama programa poslovanja JP „Srbijagas“ za 2019. godinu, koji je sačinjen imajući u vidu strateške interese i bitno promenjene okolnosti u kojima preduzeće posluje, a pre svega potrebu planiranja sredstava za realizaciju važnih investicionih projekata, prema donetim Zaključcima Vlade Republike Srbije.

Članovi Nadzornog odbora usvojili su Izveštaj o poslovanju Srbijagasa u prva tri meseca 2019. godine, u kojem se kaže da je poslovanje preduzeća u tom periodu obeležilo pozitivno kretanje i poboljšanje većine pokazatelja poslovanja. Uloženi napori menadžmenta,

Nadzornog odbora i zaposlenih Srbijagasa, kao i dobra saradnja sa ministarstvima i Vladom Republike Srbije, za rezultat su imali sigurno i kontinuirano snabdevanje potrošača prirodnim gasom, kao i pozitivan finansijski rezultat, poslovnu i neto dobit.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti