Usvojen finansijski izveštaj za 2016.

JP “Srbijagas” obavestilo je javnost o poslovanju u 2016.godini . Javno preduzeće „Srbijagas“ u periodu od 01.01-31.12.2016. godine ostvarilo je pozitivan finansijski rezultat u iznosu od 2,2 milijarde dinara, čime je nastavljeno pozitivno kretanje u poslovanju s kraja 2015. godine.

Sve to je rezultat preduzetih i nastavljenih poslovnih aktivnosti, ali i uloženih napora u pogledu racionalizacije, posebno u delu troškova poslovanja, iako su i dalje prisutne teškoće i problemi u pogledu tekuće likvidnosti usled otežane naplate potraživanja od kupaca prirodnog gasa.

Ovo su najvažniji navodi iz redovnih Finansijskih izveštaja JP „Srbijagas“ za period januar-decembar 2016. godine, kao i korigovanog Izveštaja o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja u periodu 1. januar – 31. decembar 2016. godine, urađenog nakon izrade finansijskih izveštaja, koje je danas usvojio Nadzorni odbor Srbijagasa na sednici održanoj u Novom Sadu

Sednica Nadzornog odbora JP „Srbijagas“ održana je u Novom Sadu, predsedavao je prof. dr Muamer Redžović, a prisutni su bili generalni direktor Dušan Bajatović, kao i svi članovi Nadzornog odbora i menadžmenta kompanije.

Izvor: srbijagas.co.rs

V.Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti