Australija i Hrvatska sarađuju u oblasti zaštite okoline

Ambasadorka Australije u Republici Hrvatskoj Elisabeth Petrović bila je juče u zvaničnoj poseti kod ministra zaštite okoline i energetike Slavena Dobrovića.

Ambasadorka je izrazila zadovoljstvo dosadašnjim prijateljskim odnosima i saradnjom dve zemlje. Izrazila je interes za smernice RH u zaštiti okoline i energetike. Ministar je predstavio aktualnosti naglašavajući usmeravanje politike upravljanja otpadom na sistem cirkularne ekonomije, kao i zaokret energetske politike prema društvu sa smanjenim gasovima sa efektom staklene bašte i sa višim procentom  obnovljivih izvora energije.

Takođe, istakao je napore koje RH ulaže u očuvanje zaštićenih područja spomenuvši Projekt participativne izrade novog Plana upravljanja NP Plitvička jezera sa Akcionim planom upravljanja posetiocima koji će dati smernice upravljanje brojem posetilaca, ali i očuvanje prirode i okoliša.

Zaključeno je na kraju, obe strane imaju volju i spremnost za dalju saradnju i razmenu iskustva na području zaštite okoline i energetike.

Izvor:mzoip.hr

V.Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti