Umrežavanjem protiv klimatskih promena

Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se u Starom dvoru sa Ivanom Petrovićem iz EXIT fondacije i njegovim predstavnicima, s kojima je razgovarao o saradnji na potencijalnim projektima od vitalnog značaja za zdravlje i budućnost građana Beograda i Srbije.

“Razgovarali smo o zajedničkoj akciji povećanja zelenih površina u Beogradu i Srbiji, kao i načinima mobilisanja čitavog društva i stvaranja pokreta sa zajedničkim ciljem, a to je zdrava životna sredina”, ukazao je Radojičić.

Usaglasili smo se, kako je istakao, da je u ovom trenutku potreban sveobuhvatan dogovor i umrežavanje donosilaca odluka.

“Dogovor i umrežavanje podrazumeva i saradnju akademske zajednice, privrednog sektora i samih građana koji mogu da doprinesu našem zajedničkom cilju, a to je borba protiv klimatskih promena. Okupljanje oko ove ideje prevazilazi sve različitosti u društvu, koje ostaju u drugom planu. Nasuprot tome ostaje plemeniti cilj da budućim generacijama ostavimo zdravu i čistu planetu”, naglasio je prvi čovek prestonice.

Ovakvi sastanci su, prema njegovim rečima, prilika da se podsetimo koliko su mladi danas svesniji ekoloških izazova i koliko je ekologija suštinsko pitanje koje se tiče svih nas.

“Dobra vest za Beograd je da radimo na stvaranju široke mreže dobrih akcija koje će doprineti ne samo boljem kvalitetu života građana sada već i u budućnosti”, najavio je Radojičić.

Na sastanku je zaključeno da je u Beogradu mnogo „zelenih” destinacija u kojima građani mogu uživati i koje su veliko prirodno blago. Jednako tako, svi smo na istom zadatku, koji osim zaštite životne sredine podrazumeva i oporavak turizma i ekoloških destinacija Beograda, nakon pandemije virusa korona.

Izvor: Grad Beograd

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti