U toku uspostavljanje urednog snabdevanja strujom u opštini Šid

Foto: Vlada Republike Srbije

Opštinu Šid juče je pogodilo snažno nevreme, usled kojeg je oboreno tri dalekovodna stuba, a 11.000 građana ostalo bez električne energije.

Radove na popravci koji su u toku, obišla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i rekla da se očekuje da danas do kraja dana ili sutra ujutru, u zavisnosti od dela teritorije na kojoj se nalaze, svi potrošači ponovo imaju struju.

Kako je ministarka navela, nakon prekida napajanja električnom energijom 23. septembra, deo problema rešen je agregatima, koje su obezbedila energetska preduzeća i državne institucije.

Prema njenim rečima, brzom reakcijom nadležnih službi, obezbeđeno je stabilno vodosnabdevanje odmah juče ujutru, a svi vrtići, škole, sud, velike trgovine i pošta imaju struju.

Pročitajte još:

Ministarka je ukazala na to da je trenutno približno 10.000 kupaca bez snabdevanja električnom energijom i da se očekuje da će oni večeras ili sutra ujutru, u zavisnosti od vremenskih prilika, imati uredno snabdevanje strujom.

Kako je naglasila, havarija je sanirana u rekordnom roku, pri čemu je izrazila zahvalnost ekipama EMS iz čitave Srbije, koje su istog momenta angažovane i danonoćno su na terenu.

,,Ekipe rade u tri smene, radovi ne prestaju nijednog trenutka, u otežanim vremenskim uslovima, a izvode se na visini od 36 metara. Hvala radnicima koji su pokazali veliku požrtvovanost i hvala građanima na strpljenju, a posebno na tome što su i sami doprineli da se šteta brže sanira jer su radnicima prokrčili put do mesta havarije’’, rekla je ona.

Energetska preduzeća i Ministarstvo prate situaciju i u drugim delovima Srbije, gde su kako je rekla, jake padavine naročito tokom noći prouzrokovale prolazne kvarove, koji će biti otklonjeni u najkraćem roku.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti