U toku manifestacija „Energetski dani Podgorice 2016“

slika1

U utorak 26. aprila 2016. godine u Podgorici u Crnoj Gori otvoreni su „Energetski dani Podgorice 2016“ izložbom „Klima se menja, a šta ćeš ti?“.

Zamenik gradonačelnika Podgorice gospodin Časlav Vešović izjavio je da je manifestacija „Energetski dani Podgorice“ već postala tradicionalna manifestacija, kao i da je njen cilj da privuče pažnju javnosti na dodatnu potrebu zaštite životne sredine kroz racionalno korišćenje energije i energetskih resursa. Istakao je da je neophodno da se javnost na pravi način upozna sa potencijalnim rizicima i opasnostima od mogućih klimatskih promena, ali i da je neophodno tokom cele godine voditi računa o zaštiti životne sredine. Predstavio je i projekte Podgorice koji se odnose na prečišćavanje otpadnih voda, biogas, energetsku efikasnost, uštedu energije, iskorišćenje obnovljivih izvora energije.

U okviru manifestacije biće održane radionice, konferencije, sajmovi i prezentacije koje se odnose na zaštitu životne sredine, upravljanje otpadom, klimatske promene, održivi razvoj, obnovljive izvore energije, energetsku efikasnost. Manifestacija će biti zatvorena biciklističkom turom „Critical Mass“.

Sandra Jovićević

foto: podgorica.me

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti