U toku javni poziv za izradnju reciklažnih dvorišta u Hrvatskoj

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministarstvo zaštite životne sredine i energetike Hrvatske otvorilo je prvi javni poziv za projekte iz područja upravljanja otpadom koji će biti sufinansirani evropskim sredstvima.

Javni poziv odnosi se na izgradnju reciklažnih dvorišta, za šta je osigurano 144,5 miliona kuna kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“. Resorno ministarstvo je upravljačko telo za Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ u kome do 2020. godine na raspolaganju ukupno ima nešto više od 3,6 milijardi kuna za projekte upravljanja otpadom.

Javni poziv za sufinansiranje projekata izgradnje reciklažnih dvorišta otvoren je juče, a trajaće do iskorišćenja sredstava.Mogućnost sufinansiranja projekata je do 85 odsto, a može se dobiti do 4,5 miliona kuna po projektu. Građenje reciklažnih dvorišta uključuje građevinske radove, opremu i nadzor, tehničku pomoć za upravljanje projektom i sprovođenje informativno – obrazovnih aktivnosti. Svrha ovog poziva je doprinos povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na deponije.

izvor: energetika-net.com

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti