U toku čišćenje 200 tona opasnog otpada iz HINS-a

Foto: Vlada Republike Srbije

Prostor Hemijske industrije Novi Sad trenutno se intenzivno čisti i ekipe uklanjaju više od 200 tona opasnog otpada. Ministarka Irena Vujović istakla je da ova lokacija predstavlja ekološku bombu u Novom Sadu.

“Želim da zahvalim građanima koji su nam pisali i ukazivali na ovaj višegodišnji problem, pokrajinskom sekretaru za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao i gradonačelniku Vučeviću na podršci. Država je po prvi put rešena da istorijski otpad svede na nulto stanje”, rekla je Vujović.

Kako je objasnila u prethodnom periodu su parcijalno čišćene lokacije, a sada će se očistiti sve što se nalazi u fabrikama širom Srbije.

“Istorijski otpad je mahom nastao u preduzećima u stečaju nakon 2000. godine. Reč je i o opasnom i neopasnom otpadu, koji u oba slučaja nepovoljno utiče na životnu sredinu i zdravlje građana i zato nam je apsolutni prioritet da ovaj problem rešimo”, objasnila je Vujović, navodi se u saopštenju.

Ministarka je istakla da će je u planu čišćnenje otpada širom Srbije i u narednim mesecima intenzivno će se na tome raditi.

“Čistićemo istorijski otpad, a istovremeno ćemo pojačati kontrolu kako bismo osigurali da se tekući otpad pravilno zbrinjava. Radićemo još više za čistiju budućnost generacija koje dolaze”, poručila je ministarka.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti