U planu saradnja Ambasade SAD-a u BiH sa Republikom Srpskom u oblasti održivog razvoja

vladars.net

U sredu 28. oktobra 2015. godine u Banjaluci u Republici Srpskoj održan je sastanak između Delegacije Amasade SAD u BiH i predstavnika Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Delegacija Ambasade SAD u BiH bila je veoma zainteresovana za aktivnosti resornog ministarstva kada je reč o upravljanju otpadom i unapređenju upravljanja nacionalnim parkom.

Predstavnici Delegacije Ambasade SAD u BiH istakli su da postoji mogućnost saradnje u oblasti upravljanja otpadom, a prihvaćena je i inicijativa ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju gospođe Srebrenke Golić o organizovanju investicione konferencije u Nacionalnom parku „Sutjeska“ u prvoj polovini 2016. godine. Na konferenciji bi trebalo da budu predstavljeni investicioni potencijali nacionalnih parkova i zaštićenih područja u Republici Srpskoj.

Gospođa Golić je u okviru sastanka dodala i da Republika Srpska usklađuje svoje zakone sa evropskim zakonodavstvom, pre svega u oblasti zaštite životne sredine. Kao primere je navela aktivnosti na izmenama Zakona o zaštiti životne sredine i Zakona o vazduhu koje su u toku.

Sandra Jovićević

foto: vladars.net

izvor: vladars.net

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti