U planu sanacija deponije Botra u Bečeju

deponija botramojbecej.rs

Predsednik opštine Bečej gospodin Vuk Radojević u intervjuu za Dnevnik izjavio je da je opština Bečej podigla kredit od 43 miliona dinara za rekultivaciju Gradske deponije Botra.

Prema njegovim rečima, rekultivacija deponije Botra biće realizovana u dve faze. Prva faza će podrazumevati sanaciju većeg dela deponije, kako bi se na manjem delu i dalje mogao odlagati otpad. Realizacija prve faze koštaće oko 66 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz kredita grada Bečeja (43 miliona dinara) i Fonda za zaštitu životne sredine (23 miliona dinara). Očekuje se da prva faza sanacije deponije bude završena na proleće 2016. godine. Gospodin Radojević je dodao da će druga faza koštati oko 30 miliona dinara, a sa njenom realizacijom započeće se nakon što se steknu uslovi za odlaganje otpada na Regionalnoj deponiji u Kikindi.

Deponija Botra u Bečeju u funkciji je preko 36 godina, a prostire se na 6,5 hektara. Godišnje se na njoj odloži oko 60 hiljada kubika otpada. Projekat sanacije, rekultivacije i zatvaranja deponije Botra izrađen je još 2006. godine.

Sandra Jovićević

foto: mojbecej.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti