Ponovo alge u akumulaciji Vrutci

Vrutci

Član Gradskog veća zadužen za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost u Užicu gospodin Dragoljub Kostić izjavio je za Tanjug da je u akumulaciji Vrutci ponovo došlo do pojave algi.

Prema njegovim rečima, grupisanje algi u jednom pojasu na dubini između sedam i osam metara u akumulaciji Vrutci uočeno je pre oko dva meseca, dok je njihovo razgrađivanje i širenje prema površini vode uočeno pre oko mesec dana. On je dodao da stanovnici Užica piju ispravnu vodu jer se grad snabdeva pijaćom vodom iz alternativnog izvora tako da nema opasnosti po ugrožavanje zdravlja ljudi.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Užicu gospođa Biljana Mijović istakla je za Tanjug da je voda sa Sušičkog vrela pod stalnom kontrolom, kao i da je bakteriološki, mikrobiološki i hemijski ispravna.

Podsetimo, u Užicu je od 26. decembra 2013. godine zvanično neispravna voda za piće iz gradskog vodovoda nakon što su se još 14. decembra 2013. godine u hidroakumulaciji jezera Vrutci razmnožile alge opasne po zdravlje. Stanovnici Užica se trenutno snabdevaju vodom sa Sušičkog vrela u Čajetini.

Sandra Jovićević

foto: energetskiportal.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti