U Kragujevcu dodeljene nagrade za najlepša dvorišta 2018.

 

Foto: Milisav Pajević

Nagradu za najlepše dvorište u okviru manifestacije “Dani otvorenih dvorišta“ koju uz podršku grada Kragujevca organizuju Gradska turistička organizacija u saradnji sa Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj i JKP “Zelenilo“, osvojila je Dragana Stojadinović iz Šumarica.

Nagrada za najlepše dvorište, kao i ostalim pobednicima manifestacije u ovoj godini, koji su se takmičili u kategorijama najlepše park, najlepše etno dvorište i najlepši detalj, dodeljene su prošle nedelje na svečanosti u zgradi Gradske uprave.

Prvu nagradu za najlepše park dvorište ponela je Marija Jevtić iz Kormana, najlepše etno dvorište po oceni Komisije sastavljene od predstavnika organizatora takmičenja ima Slađana Ješić iz Vlakče, a prva nagrada za najlepši detalj pripala je Nadi i Branislavu Gajić iz Vlakče.

Čestitajući dobitnicima i organizatorima na još jednoj uspešnoj manifesticaciji, Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu je kazao da “Dani otvorenih dvorišta“ pružaju značajan doprinos predstavljanju Kragujevca u Srbiji a i šire. Imajući u vidu da je Kragujevac u postupku kategorizacije kao turističke destinacije Srbije, ova manifestacija ima značajne kvalitete u turističkoj ponudi, dodao je Erić i izrazio nadu da će sledeće godine biti još više takmičara i ponuda još bogatija.

Manifestacija “Dani otvorenih dvorišta“ počela je 2007. godine u sela Vlakča i ovo je 12 put da se održava u organizaciji GTO Kragujevac. Ove godine prijavilo se više od 80 učesnika iz 22 sela sa teritorije grada.

– U narednom periodu nastojaćemo da naše domaćine animiramo da učestvuju u još većem broju, jer ova manifestacija nije od onih koja se meri brojem posetilaca, već je njen krajnji rezultat podizanje nivoa kvaliteta života ljudi na selu, čišćenje seoskih deponija i težnja ka lepo uređenoj životnoj sredini i okolini za kojom ćemo se okretati i kojoj ćemo se diviti, rekla je ovom prilikom Snežana Milisavljević, direktorka Gradske turističke organizacije Kragujevac.

Na svečanosti dodeljene su i počasne nagrade u vidu medalja i zahvalnica za domaćine koji su tokom prethodnih godina bili više puta nagrađivani.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti