U Belišću otvoreno reciklažno dvorište

Juče je u Belišću, u Hrvatskoj  državni sekretar Željko Bigović otvorio reciklažno dvorište vredno 1,3 miliona kuna u kojem će se odvojeno prikupljati otpad sa područja grada. Uz državnog sekretara otvoranju reciklažnog dvorišta prisustvovala je i zamenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković.

Reciklažno dvorište omogućiće da se u Belišću kvalitetnije upravlja otpadom. Fond za zaštitu okoline i energetsku efikasnost sufinansirao je realizaciju tog projekta u 80% iznosu. Građani će u reciklažnom dvorištu moći ostavljati odvojeno prikupljeni papir, plastiku, staklo, tekstil, metal, elektronski otpad, problematični otpad i građevni otpad iz domaćinstva.

Projekte reciklažnih dvorišta dosad je sufinansirao Fond za zaštitu okoline i energetsku efikasnost, a državni sekretar Bigović najavio je da će uskoro ići javni poziv za sufinansiranje reciklažnih dvorišta evropskim sredstvima. Osim reciklažnih dvorišta, EU sredstvima će se sufinansirati i izgradnja sortirnica, nabavka komunalne opreme, sanacije odlagališta.

Izvor:mzoip.hr

V.Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti