Ako se ne promeni nešto, Banja Luka sledeće zime ostaje bez grejanja

Foto: banjaluka.rs.ba

Banja Luka se poslednjih godina suočava sa ozbiljnom energetskom krizom. Svesni toga da mazut nije pravo rešenje i da je neophodna promena energenata,  čelnici ovog grada odlučili su da ozbiljno uzmu u razmatranje izgradnju nove, energetski efikasnije toplane.

Gradonačelnik, Igor Radojičić, očekuje da će na narednoj sednici skupštine ovog grada, koja će biti održana u martu, biti doneta odluka o gradnji nove toplane na drvnu sečku.

– Pitanje Toplane moramo da rešimo u ovoj građevinskoj sezoni. Skupština grada deset godina teoretski raspravlja o ovom pitanju i postoji more zaključaka o potrebi razmatranja ovih ili onih rešenja i o izboru energenata za grejanje kojih nema. Mora se preseći, jer Toplana na mazut i dugom od 85 miliona KM ne može više da funkcioniše. Grad neće imati grejanja iduće sezone ako ove ne napravimo novu toplanu – izjavio je gradonačelnik Radojičić, dodajući da će grad strateškog partnera birati putem javnog poziva.

Kako prenosi zvanični portal grada Banjaluke, on očekuje da će na sednici Kolegijuma skupštine grada biti zakazana nova sednica Skupštine, na kojoj će biti donesena odluka o gradnji nove toplane na drvnu sečku.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti