U Bečeju uskoro počinje izgradnja nedostajuće kanalizacione mreže

Foto-ilustracija: Unsplash (Timothy L. Brock)

Na osnovu ugovora koji je potpisan, uskoro će krenuti izgradnja 61 kilometra nedostajuće kanalizacione mreže u Bečeju, čime će se obezbediti uslovi da se priključe sva domaćinstva u opštini, ali i da postrojenje za preradu otpadnih voda radi u punom kapacitetu.

Ugovor je potpisala Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine, a tom prilikom je istakla da je ovo još jedan u nizu projekata iz oblasti upravljanja otpadnim vodama, za koji su se stekli neophodni uslovi za početak radova na terenu.

Kako je podsetila, u martu je potpisan ugovor za rekonstrukciju i proširenje postrojenja za preradu otpadnih voda u Bečeju, koje će, kada bude izgrađena kanalizacija, moći da radi u punom kapacitetu.

Pročitajte još:

Ministarka je objasnila da će nakon tretmana u ovom postrojenju, voda biti tehnički ispravna, a na taj način će se sačuvati kanal koji povezuje reke Dunav i Tisu.

Prema informacijama opštine Bečej, trenutno je izgrađeno 55 kilometara kanalizacione mreže, a izgradnjom 61 kilometra kanalizacije, biće u potpunosti pokrivene potrebe stanovnika ove opštine. Kada je reč o postrojenju za preradu otpadnih voda, kapaciteta 29.000 ekvivalent stanovnika, očekuje se da ove godine počnu radovi.

Prisećanja radi, nedavno su potpisani ugovori za izgradnju kanalizacione mreže u Priboju, kao i ugovor za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Sečnju.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti