Potpisan ugovor za izgradnju nedostajuće kanalizacione mreže u Priboju

Foto-ilustracija: Unsplash (Alexander Schimmeck)

Važan ugovor za građane Priboja, na osnovu kojeg će početi radovi na izgradnji nedostajuće kanalizacione mreže, potpisan je od strane Irene Vujović, ministarke zaštite životne sredine.

Na osnovu ovih radova, unaprediće se sanitarni uslovi i kvalitet života građana u ovom delu Srbije.

Prema rečima ministarke, uskoro kreće izgradnja 7,7 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže, što je ujedno preduslov i za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda koja je planirana u ovoj godini.

,,Danas je važan dan za građane Priboja jer su se, nakon posvećenog rada u pripremnoj fazi stekli uslovi za potpisivanje ugovora koji će omogućiti izvođenje radova na terenu’’, rekla je ministarka.

Kako je dodala, kada se završi rekonstrukcija mreže u starom delu grada koja je u toku, i kada bude izgrađeno planirano postrojenje za preradu otpadnih voda, to će biti od velike važnosti za sve građane Priboja, jer je to način da se sačuva reka i Priboj od otpadnih voda i da se u reku Lim ispušta tehnički ispravna voda.

Pročitajte još:

Širom Srbije se sprovede projekti iz oblasti upravljanja otpadnim vodama, a očekuje se da će u narednim mesecima biti više ugovora za potpisivanje.

,,Plan koji je predstavljen u sklopu vizije ‘Srbija 2027’, jeste da do 2027. godine imamo 35 lokalnih samouprava u kojima smo izgradili nedostajuću kanalizacionu mrežu i postrojenja za preradu otpadnih voda, u skladu sa evropskim standardima’’, navela je ministarka.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti