Kreće izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u Sečnju

Foto-ilustracija: Unsplash (Alexander Schimmeck)

U Sečnju će uskoro krenuti izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, na osnovu ugovora koji je potpisan.

Tim povodom je Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine istakla da će izgradnjom postrojenja, Sečanj dobiti sistem za odvođenje i zbrinjavanje otpadnih voda, koji će omogućiti punu funkcionalnost ranije izgrađene kanalizacione mreže.

Prema njenim rečima, postrojenje za preradu otpadnih voda imaće kapacitet 2.500 ekvivalent stanovnika.

„Time rešavamo problem zbrinjavanja komunalnih voda za sva domaćinstva u Sečnju, uključujući i lokalnu industriju. Želim da zahvalim opštinskom rukovodstvu, kao i građanima što su kandidovali ovaj problem, jer je to bio preduslov da zajedničkim snagama dođemo do realizacije projekta’’, rekla je ministarka.

Kako je navela, očekuje da će u narednih 30 dana krenuti radovi na izgradnji postrojenja.

Pročitajte još:

Kako je dodala, kanalizaciona mreža je izgrađena, ali je to bio samo jedan segment kada se govori o unapređenju kvaliteta životne sredine zato što bez postrojenja nije moglo da se kaže da su kompletno rešeni problemi otpadnih voda.

Ministarka je naglasila da ovo nije jedino postrojenje koje će se graditi uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

U ovom trenutku u Srbiji se realizuje još sličnih projekata, rekla je ministarka i dodala da se očekuje da će ih u narednim mesecima biti više.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti