U Austriji Bečlije najviše koriste gradski prevoz

Foto: Helmer M

Kada je korišćenje gradskog prevoza u pitanju, rezultati aktuelne analize austrijskog Auto-moto saveza pokazuju da postoje velike razlike između austrijskih pokrajina.

Stanovnici Beča zauzimaju prvo mesto sa 93 odsto građana iznad 15 godina starosti koji povremeno koriste gradski prevoz odnosno 71 odsto građana koji se svakog dana ili više puta nedeljno voze gradskim prevozom.

Prema podacima austrijskog Zavoda za statistiku, 2019. godine je 4,84 miliona ljudi u Austriji starijih od 15 godina koristilo usluge gradskog prevoza povremeno, dok se 2,14 miliona stanovnika svakog dana ili više puta nedeljno vozilo gradskim prevozom.

„Ponuda određuje potražnju, a to se odnosi i na gradski prevoz. Što se tiče cena ponuda je jako dobra u celoj zemlji. Sada je važno da imamo dobru ponudu u gustini saobraćajne mreže i učestalosti relacija širom Austrije“, naglašava Mihael Švendinger iz Auto-moto saveza. Pre svega je potrebno više železničkih i autobuskih linija u urbanim sredinama koje vode iz predgrađa u gradove.

Izvor: Eurocomm PR

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti