Tokom prvomajskih praznika sačuvajmo zelene površine, parkove i šume

Javno-komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ iz Beograda apeluje na sugrađane koji će prvomajske praznike provesti na nekom od gradskih izletišta da iza sebe ne ostavljaju razbacano smeće kako bi zelene površine ostale čiste i uredne.

Foto: pixabay.com

Iz tog razloga ekipe JKP „Gradska čistoća“ će na sva gradska izletišta postaviti dodatne sudove za odlaganje otpada, a biće pojačana i dinamika pražnjenja.

Pored klasičnih kontejnera i zelenih kanti za komunalni otpad, „Čistoća“ će postaviti i plave kante za odlaganje reciklabilnog otpada, s obzirom da na izletištima ima najviše otpada koji može da se reciklira, kao što su plastične flaše, čaše, limenke i staklena ambalaža.

Samo odgovornim ponašanjem Košutnjak, Ada Ciganlija, Topčider, Avala, Zvezdarska šuma i ostali parkovi i izletišta neće postati divlje deponije.

Takođe, „Čistoća“ apeluje na izletnike da budu pažljivi sa raspaljivanjem roštilja i vatre, te da to rade samo na mestima koja su za to predviđena. Neugašena vatra predstavlja veliku opasnost, jer može da izazove požar i ugrozi ljudske živote i prirodu.

JKP „Gradska čistoća“ nije u obavezi da čisti šume, parkove i druge zelene površine i zato apeluje na sve izletnike da se otpad sakupi u kese i odloži u najbližu kantu ili kontejner, kojih će na svim izletištima biti dovoljno.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti