Tehnološko rešenje za miran san roditelja

Foto: Promo/Baby FM

BabyFM tim pobednik je drugog ImagineIF! takmičenja za startape iz zdravstvenog sektora u Srbiji, koje realizuju Naučno-tehnološki park Beograd i Innovation Forum Cambridge, u partnerstvu sa Health Tech Lab organizacijom.

Pobedom na lokalnom takmičenju tim je osvojio 3.000 evra finansiranja, mogućnost da učestvuje na globalnom ImagineIF! takmičenju naredne godine u Barseloni, i tako svoje inovativno rešenje predstavi investitorima i predstavnicima industrije iz celog sveta.

BabyFM razvija inovativni uređaj za kontinuirano merenje temperature kod beba i dece do šest godina koji se sastoji od senzora za merenje telesne temperature i aplikacije za mobilne uređaje.

Njime nastoje da roditeljima obezbede sigurnost, priliku za miran san u intervalima između temperaturnih epizoda, kao i mogućnost da izveštaje iz aplikacije pošalju pedijatru.

„Veliki broj roditelja susreće se sa problemom neprespavanih noći, kao i greškama u vremenskim intervalima prilikom davanja lekova za regulisanje telesne temperature deteta, što je bio slučaj i sa osnivačem našeg tima, doktorom medicine Ivanom Soldatovićem. Nastojeći da rešimo ovaj problem, BabyFM tim radi na razvoju aplikacije koja omogućava sistem notifikacija usled povećanja temperature, podsetnik i alarm za davanje leka, unos podataka o upotrebljenom leku uz matricu za interakciju lekova, kao i bazu preporuka lekara. Naš proizvod je namenjen svakodnevnoj upotrebi, a njegovu primenu vidimo i u većim medicinskim sistemima, medicinskim i farmaceutskim studijama, dok je posebnu važnost dobio u funkciji telemedicine“, rekla je Tamara Jakovljević, jedan od članova BabyFM tima.

Foto-ilustracija: Unsplash (Peter Oslanec)

ImagineIF! takmičenje i akceleratorski program sprovodi se gotovo deceniju u različitim zemljama širom sveta, na tri kontinenta, a po drugi put u Srbiji.

U ImagineIF! Srbija programu ove godine učestvovalo je 12 timova koji su u prethodnih mesec dana radili sa više od 40 mentora, a njih devet prezentovalo je svoje poslovne ideje na završnom događaju održnom 5. novembra u onlajn formatu.

O najboljem među njima odlučivao je stručni žiri, sastavljen od internacionalnih predstavnika struke i preduzetnika.

Globalno finale ImagineIF! takmičenja, na kome će Srbiju predstavljati BabyFM tim, biće održano na proleće 2021. godine u Barseloni.

Izvor: Naučno-tehnološki park Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti