Sve što ste hteli da znate o solarnim elektranama a niste imali koga da pitate

Od vremena kad je Vlada Republike Srbije donela Uredbu o podsticajnim merama za proizvodnju električne energije podržavši investitore u obnovljive izvore energije uvedenim subvencijama, prošlo je gotovo osam godina. Ipak, nedoumice o ulaganju u solarne elektrane i dalje postoje.

Među brojnim pitanjima sa kojima se redakcija Energetskog portala suočila u pripremi teksta o isplativosti ulaganja u solarne elektrane našla su se i ova: kako odabrati lokaciju za izgradnju solarne elektrane, kako napraviti procenu proizvodnih kapaciteta, u kom vremenskom roku bi trebalo očekivati povrat investicije, kao i šta bi trebalo uzeti u obzir pri izboru projektantske kuće kojoj bi trebalo poveriti izradu generalnog projekta sa studijom opravdanosti.

U okviru naše težnje da pomognemo svim budućim ulagačima u solarne elektrane da do očekivanog profita dođu na što sigurniji način i da vešto prođu kroz proces ishodovanja dozvola i saglasnosti od nadležnih institucijia, priredili smo praktičan pregled svih prednosti investiranja u solarnu elektranu, sa mapama zračenja u Srbiji i brojnim korisnim linkovima, koji možete pročitati OVDE.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti