Studija o područjima sa prirodnim ograničenjima u jugoistočnoj Evropi

Na sastanku regionalne radne grupe za razvoj, mapiranje i analizu područja sa prirodnim ograničenjima (ANC – Areas with Natural Constraints) koji je održan na Zlatiboru, u periodu od 13. do 15. marta 2017. godine predstavljena je regionalna studija „Areas with Natural Constraints in South – East Europe: Assessment and Policy Recommendations”.

Studija predstavlja rezultat projekta implementiranog od strane Regionalne stalne radne grupe za ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi (Regional Rural Development Standing Working Group in SEE – SWG) i Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ), u saradnji sa Internacionalnim centrom za unapređene studije poljoprivrede u Mediteranu (International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies (CIHEAM).

Osnovni cilj studije je da razvije metodologiju za karakterizaciju i mapiranje područja sa prirodnim ograničenja za poljoprivrednu proizvodnju u zemljama jugoistočne Evrope i da obezbedi preporuke nacionalnih politika u skladu sa politikom EU.

Studija daje analizu politika, evaluaciju dostupnosti podataka, razradu institucionalne organizovanosti, kao i postavku i procenu primene pristupa ANC na regionalnom i nacionalnom nivou.

Studiju sa prilogom Republike Srbije datim u poglavlju B6 možete pogledati na sledećem linku.

izvor: sepa.gov.rs

 

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti