STUDENTI, PRIJAVITE SE: 1.000, 800 i 600 evra za najbolje radove o održivom razvoju u doba digitalizacije

Francusko-srpska privredna komora i ove godine je raspisala konkurs za Studentsku nagradu. Ove godine, studenti su pozvani da pišu rad o održivom razvoju u doba digitalizacije, a najbolja tri rada osvojiće vredne novčane nagrade: 1.000, 800 i 600 evra koje dodeljuju članovi Komore. Rok za slanje radova je 28. april, a dodela nagrada biće održana 15. juna.

Francusko-srpska privredna komora održava Studentsku nagradu po sedmi put, sa ciljem da promoviše održivi razvoj i podstakne dijalog univerzitetske zajednice o ovoj temi. U doba digitalizacije i ekspanzije interneta i informaciono-komunikacionih tehnologija, od studenata se traži da daju svoje mišljenje i ideje kako digitalna transformacija utiče na održivo poslovanje kompanija i na koji način se može odraziti na održivi razvoj različitih privrednih delatnosti poput poljoprivrede, zdravstva, gradnje i arhitekture, energetike, trgovine itd. Novčane nagrade za studente obezbedile su kompanije članice Komore: Schneider Electric (prva nagrada), Elektrovat (druga nagrada) i Enel PS (treća nagrada).

Pravo učešća imaju svi srpski i strani studenti do 25 godina starosti, a koji su upisali školsku 2016/17 pri nekoj od institucija visokog obrazovanja u Republici Srbiji. Zainteresovani kandidati treba da napišu esej od 15 do 25 strana, na srpskom jeziku. Radove ocenjuje specijalni žiri koji čine univerzitetski profesori i drugi ugledni stručnjaci za pitanja održivog razvoja, kao i članovi Francusko-srpske privredne komore. Rok za predaju radova je 28. april, a svečanost dodele nagrada biće održana 15. juna kada će pet najboljih učesnika imati priliku da predstave svoje eseje. Sve dodatne informacije, kao i listu dokumenata koju je neophodno poslati prilikom konkurisanja, studenti mogu pronaći na sajtu Francusko-srpske privredne komore www.ccfs.rs.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti