Stiže Folksvagenov električni kombi ID. Buzz 

Čuveni Folksvagenov (Volkswagen) model Typ 2 “reinkarnirao” se u dugo najavljivani, potpuno električni model ID.Buzz. Unutrašnjost, nekada veoma popularnog modela koji je svojevrsna ikona hipi pokreta, napravljena je od recikliranih materijala, poput veganske kože, dok su neki delovi napravljeni od okeanske plastike.

Ovaj redizajnirani model, nemačkog proizvođača automobila, u početku će imati bateriju kapaciteta 82 kWh, koju će energijom napajati električni motor sa 204 KS (150 kW). Maksimalna brzina modela ograničena je na 145 km/h. Kombi može da se puni na DC punjačima snage do 170 kW, i za 30 minuta puni se do 80 odsto kapaciteta.

Kako se navodi, veći izbor opcija baterije i različitih izlaznih snaga električnog pogona biće dostupan sledeće godine, ali iz kompanije nisu precizirali kada tačno.

ID.Buzz sa pogonom na zadnja četiri točka i standardnim međuosovinskim rastojanjem ima mesta za pet putnika. Njegova prodaja u Evropi počinje već u trećem kvartalu ove godine. Dok će model sa produženim međuosovinskim rastojanjem na evropsko tržište stići 2023. godine i biće ponuđena kao sedmosed.

Osim putničke verzije popularnog modela, predstavljena je i teretna ID. Buzz Cargo.

„Buzz je pionir u pogledu održivosti, proizvodnja i isporuka imaju ugljenično-neutralni otisak“, rekao je Karsten Intra, iz kompanije Folksvagen.

Milica Radičević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti