Srbija – snabdevanje gasom sigurno – cena povoljna

Foto-ilustracija: Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Nakon razgovora ističe da će Srbija imati veoma povoljnu cenu gasa, a ugovor će biti potpisan na tri godine. Iz Kremlja je saopšteno da su predsednici dve države razgovarali o snabdevanju Srbije prirodnim gasom i potvrdili obostrano raspoloženje za jačanje strateškog partnerstva između Rusije i Srbije. 

“Potpisaćemo ugovor na tri godine, formula će ostati ista, cena će biti veoma povoljna i ostaje da u razgovoru sa Gaspromom postignemo dogovor o količini. Ako sve ovo realizujemo, imaćemo, po pitanju snabdevanja gasa, sigurnu zimu, a u zavisnosti od dodatnih razgovora znaćemo cenu. U ovom trenutku to je gotovo tri puta manje nego što će da plaćaju svi ostali u Evropi”, predočio je Vučić, prenosi RTS.

Nakon razgovora je, kaže, uputio pismo direktoru Gasproma Alekseju Mileru, kako bi koliko razgovarali o novim količinama gasa.

„Ako sve realizujemo iz dogovora sa Putinom imaćemo po pitanju snabdevanja gasa sigurnu zimu, a nakon razgovora sa Gaspromom o količinama moći ćemo tačno da kažemo koliko će nas koštati prosečan kubni metar. U ovom trenutku to bi bilo tri puta manje, a zimi će to biti i 10-12 puta manje nego što će plaćati ostali u Evropi“, rekao je predsednik tokom obilaska robnih rezervi u Beogradu.

Aktuelni sporazum o isporukama ruskog gasa ističe 31. maja.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti