Smederevo – Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera smanjenja zagađenja vazduha

Foto-ilustracija: Freepik (frimufilms)

Gradsko veće grada Smederevo raspisalo je Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora u 2024. godini na teritoriji grada Smederevo.

Prva mera odnosi se na zamenu postojećih uređaja za grejanje (na mazut i ugalj) efikasnijim uređajima (nabavka kotlova na pelet). Ukupna planirana sredstva koje grad, zajedno sa sredstvima Ministarstva, dodeljuje za ovu meru su 1.800.000 dinara.

Udeo sredstava podsticaja iznosi maksimalno 50 odsto od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om po pojedinačnoj prijavi, a maksimalno 110.000 dinara sa PDV-om po prijavi za nabavku kotlova na pelet.

Druga mera jeste zamena postojećih uređaja za grejanje (na mazut i uglja) efikasnijim uređajima (nabavka kotlova na gas). Ukupna planirana sredstva za ovu meru iznose 1.360.000 dinara.

Udeo sredstava podsticaja iznosi 50 odsto od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om po pojedinačnoj prijavi, a maksimalno 85.000 dinara sa PDV-om po prijavi za nabavku kotlova na gas.

Pročitajte još:

Pravo na učešće imaju privredni subjekti koji vrše isporuku uređaja i ispunjavaju sledeće uslove. Prvo, da su upisani u registar APR-a i registrovani kao privredna društva i preduzetnici najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave. Drugo, da nas njima nije pokrenut stečajni postupak ili postupak likvidacije i treće, da imaju ateste za materijale i proizvode.

Rok za podnošenje prijava je do 23. maja 2024. godine do 15.30 časova.

Više o dokumentaciji koju je potrebno priložiti, kriterijumima za izbor i druge informacije pogledajte ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti