Skratiti proceduru za priključenje na elektromrežu sa 125 na 50 dana

Foto-ilustracija: Pixabay

Procedure za dobijanje priključka na elektromrežu za privredu trenutno traju 125 dana, ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović u razgovoru sa predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) razgovala je o tome da se ova procedura ubrza.

Kako je istakla, efikasnije procedure za dobijanje priključka na elektromrežu veoma je važno za privredu, potencijalne investitore i sa 125 dana treba skratiti na 50.

“Srbija je posvećena unapređenju uslova poslovanja i dobijanje priključka na mrežu jedan od elemenata koji utiče na ukupno rangiranje Srbije na Duing biznis listi Svetske banke. Ako smo mogli da unapredimo sistem izdavanja građevinskih dozvola da smo danas 9. na svetu po tom kriterijumu, nema razloga da nemamo bolju poziciju i u drugim oblastima. Trenutno smo 94. po dobijanju priključka na elektromrežu, a mi verujemo da možemo biti i 22, ako bi procedure bile efikasnije”, navela je Mihajlovićeva.

Predstavnici NALED-a predstavili su potpredsednici Vlade i njenom timu rezultate ankete sprovedene među privrednicima i nadležnim organima na lokalnom i republičkom nivou u vezi sa procedurom priključenja na elektromrežu i predlozima da se smanje troškovi i vreme trajanja ove procedure.

Energetski portal

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti