Schneider Electric predstavio najnovije trendove u oblasti upravljanja energijom

Za održivu budućnost potrebna je energetska efikasnost

 

Foto: Vizual media

Povećana potrošnja električne energije i razvoj novih tehnologija glavni su trendovi i izazovi koji se nalaze pred nama, zaključak je Konferencije o inovativnim rešenjima iz oblasti upravljanja električnom energijom i automatizacijom Innovation day, koja je po prvi put održana u Srbiji, u organizaciji kompanije Schneider Electric.

Konferenciji je prisustvovao i ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Antić.

Platforma EcoStuxure donosi velike uštede

Na konferenciji su predstavljena rešenja koje je kompanija Schneider Electric razvila, koja počivaju na savremenoj tehnologiji poput IoT i omogućuju automatizaciju na svim nivoima poslovanja. Glavni proizvod kompanije je EcoStuxure platforma, koja služi kao osnova za upravljanje, vođenje, automatizaciju i optimizaciju sistema lokalno ili u cloudu.

Tako se na primer upotrebom EcoStruxure Building platforme uvode značajne uštede u zgradama koje su veliki raspinici energije. Pametne fabrike u kojima su svi procesi potpuno automatizovani ne predstavljaju daleku budućnost zahvaljujući EcoStruxure Plant platformi, koja se već uveliko primenjuje širom sveta, u kojima je produktivnost je povećana za sedam odsto, dok energetske inovacije dostižu uštede i do 30 odsto.

Schneider Electric Dejan Marković
Foto: Vizual media

„Potreba za digitalnom transformacijom upravljanja energijom i automatizacijom je višestruko značajna, a njena moć je velika. Pored toga, u uslovima kada se pred nas postavljaju novi izazovi po pitanju trošenja resursa, izuzetno je važno da pronađemo rešenja koja su pre svega održiva i ekonomski isplativa, a koja umnogome doprinose boljem i kvalitetnijem životu“ – naglasio je Dejan Marković, generalni direktor kompanije Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru.

Ministar Antić pozdravio je ulaganja kompanije Schneider Electric u Srbiji. „Posebno je važno pomenuti da Schneider Electric u Novom Sadu ima svoj razvojni centar koji proizvodi međunarodno priznati softver za distribuciju energije ADMS. To je u jedan od naših najboljih izvoznih proizvoda u oblasti softverske proizvodnje, koji zadovoljava čak i najzahtevnija tržišta, poput nemačkog“, rekao je Antić.

Ministar Antić
Foto: Vizual media

Schneider Electric je predstavio i Ecostruxure IT rešenje za upravljanje infrastrukturom data centara zasnovano na cloud tehnologiji, rešenja za punjenje električnih vozila, a reči je bilo i o ADMS softveru, koji nastaje u razvojnom centru kompanije u Novom Sadu (SEDMS NS) i slovi za najnaprednije rešenje na svetu koje omogućava upravljanje sistemima za distribuciju električne energije.

O kompaniji Schneider Electric

U kompaniji Schneider veruju da je pristup energiji i digitalnom svetu, osnovno ljudsko pravo.  Oni podstiču sve aktere da sa manje resursa ostvare više, u skladu sa njihovim sloganom Life Is On svuda, za svakoga, u svakom trenutku.
Obezbeđuju digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije u cilju efikasnosti i održivosti. Kombinuju vodeće svetske tehnologije, automatizaciju u realnom vremenu, softvere i usluge na polju energetike i automatizacije u integrisana rešenja za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.
Spremni su da otvore nebrojene mogućnosti, koje pruža jedna otvorena, globalna i inovativna zajednica koja sa žarom deli našu svrhu i vrednosti koje su inkluzivne i osnažujuće.

Više na www.se.com/rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti