Schneider Electric najodrživija korporacija na svetu 

Foto: Schneider Electric

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, proglašen je najodrživijom korporacijom na svetu na prestižnoj godišnjoj listi Corporate Knights-a, medijske i istraživačke kompanije koja se bavi učinkom u oblasti korporativne održivosti.

„Počastvovani smo i zahvalni što nas je Corporate Knights izabrao za najbolje. Ovo je ogroman podstrek za naše timove i partnere i značajna potvrda više od 15 godina rada na tome da svoju kompaniju i svet učinimo zelenijim i inkluzivnijim. Održivost je putovanje na kom smo zajedno sa svojim ljudima, partnerima, dobavljačima, kupcima i zajednicama u kojima poslujemo. Ovo je priznanje i za sve njih”, izjavio je Žan-Paskal Trikoar, predsednik i generalni direktor Schneider Electric-a.

Prvo mesto na listi Globalnih 100 najodrživijih korporacija na svetu za 2021. godinu predstavlja ogroman skok sa 29. mesta prošle godine i predstavlja stručnu eksternu potvrdu dugoročne posvećenosti Schneidera pitanjima životne sredine, društva i korporativnog upravljanja (ESG).

„Održivost se sastoji od dva aspekta. Cilj nam je budemo primer drugima po svom poslovanju i ekosistemu i trudimo se da budemo deo rešenja za svoje klijente. Održivost unapređuje učinak i inovacije i čini nas privlačnijim mestom za rad. Ona stvara vrednost”, kaže Žil Vermo Deroše, viši potpredsednik za održivost u Schneider Electric-u.

Rang-lista Corporate Knights-a za 2021. godinu je sastavljena na osnovu procene 8080 korporacija sa prihodom većim od milijardu dolara. Jedan od pokazatelja učinka je ocena koliko obnovljive energije i otpada kompanije generišu. Ove godine su uvedeni novi kriterijumi kao što su bolovanje, rasna raznovrsnost na izvršnim i upravnim pozicijama i čiste investicije.

Kompanija iz Toronta je posebno istakla Schneiderov konstantan fokus na proizvode i usluge koji korisnicima pomažu da efikasnije i bezbednije upravljaju svojim energetskim potrebama.

“Schneider se poslednjih decenija okrenuo ka data centrima, skladištenju podataka i drugim resursima distribucije energije i pametnim rešenjima koja pospešuju elektrifikaciju, energetsku efikasnost i obnovljivost. Danas 70 odsto prihoda ove kompanije potiče od održivih rešenja, od kojih se ostvaruje i 73 odsto ukupnih investicija. Schneider Electric takođe postiže izuzetne rezultate u pogledu rasne i polne raznovrsnosti, kao i produktvnosti i bezbednosti resursa”, rekao je Tobi Hips, generalni direktor Corporate Knights-a.

Schneider Electric je među prvima usvojio ESG strategiju i u proteklih deceniju i po konstantno i ambiciozno proširuje ciljeve u oblasti održivosti. Najnovija strategija održivosti, takođe predstavljena 25. januara, podrazumeva šest novih dugoročnih obaveza i jedanaest konkretnih ciljeva do 2025. godine, koji će Schneider Electric-u, firmama i zajednicama koje opslužuje i sa kojima komunicira pomoći u rešavanju pitanja klimatskih promena i socijalne inkluzije.

Corporate Knights Inc. obuhvata poslovni magazin specijalizovan za oblast održivosti i istraživačku diviziju koja sastavlja rang-liste i ocenjuje finansijske proizvode na osnovu učinka na polju korporativne održivosti.

Svrha kompanije Schneider Electric jeste da osnaži svakoga da koristi energiju i resurse koje imamo na raspolaganju, na najbolji mogući način i tako obezbedi razvoj i održivost za sve. Ovaj koncept naziva se „Life is On”.

Schneider Electric pokreće digitalnu transformaciju tako što integriše vodeće svetske tehnologije u domenu energetike i procesne industrije, od početne tačke do clouda, povezujući proizvode, kontrolu, softvere i usluge tokom celog radnog veka i tako omogućava integrisano upravljanje sistemima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju. 

Izvor: Represent

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti