Saradnja Vrbasa i GIZ-a na Lokalnom akcionom planu za unapređenje EE

memorandum vrbas,net

U utorak 13. oktobra 2015. godine u Vrbasu potpisan je Memorandum o saradnji na izradi Lokalnog akcionog plana za unapređenje energetske efikasnosti u sektoru zgradarstva između predstavnika opštine Vrbas i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Predstavnik Kancelarije za energetski menadžment opštine Vrbas gospođa Sanja Korać ovom prilikom je izjavila da će izrada Lokalnog akcionog plana za energetsku efikasnost u sektoru zgradarstva doprineti unapređenju energetske efikasnosti u stambenim objektima, odnosno smanjenju potrošnje energije. Podsetila je i da je Republika Srbija preuzela na sebe obavezu da do 2018. godine smanji potrošnju energije za 9 odsto, a istakla je i da lokalne zajednice treba da identifikuju načine kako da doprinesu smanjenji potrošnje energije.

Predstavnik Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju gospođa Renata Šindlbek navela je da će sličan memorandum biti potpisan u još pet lokalnih samouprava u narednom periodu. Kako je istakla, biće angažovani različiti stručnjaci i lokalni eksperti na izradi plana, a predviđeno je da Lokalni akcioni plan za unapređenje energetske efikasnosti u sektoru zgradarstva bude završen do maja 2016. godine.

Sandra Jovićević

foto: vrbas.net

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti