Sanacija deponije i izgradnja transfer stanice u opštini Koceljeva

Foto: pixabay

U opštini Koceljeva u toku je sanacija divlje deponije koja se već 30 godina nalazi pored reke Tamnave, preneli su mediji.

Sredstva za sanaciju u iznosu od 750 hiljada evra obezbedila je Vlada Kraljevine Holandije. U okviru sanacije biće izvršena rekultivacija zemljišta, ozelenjavanje površine, a u planu je i izgradnja sistema za odvođenje gasova.

Radove izvodi kompanija „Vink“ iz Holandije, koja će u opštini Koceljeva izgraditi i transfer stanicu za separaciju komunalnog otpada. Transfer stanica bi trebalo da bude završena do marta 2016. godine, a u okviru nje će se razvrstavati otpad iz opština Koceljeva i Vladimirci, a zatim odvoziti u Kalenić na dalji postupak prerade.

Predsednik opštine Koceljeva gospodin Dušan Ilinčić izjavio je da će holandska donacija obezbediti i posebne kontejnere za svaku vrstu otpada što će se dalje presovati i prodavati kao sekundarna sirovina. On je dodao da će transfer stanica biti izgrađena na dobrom položaju za opštine Koceljeva i Vladimirci, biće dovoljno velika da pokrije kapacitete, a vodiće se i računa o ekologiji i zaštiti životne sredine.

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti