Počinje realizacija projekta „Zaštićena područja za prirodu i ljude“

wwf climatenetwork.org

Svetska organizacija za zaštitu prirode WWF Adria saopštila je krajem decembra 2015. godine da će u saradnji sa mrežom zaštićenih područja Parkovi Dinarida realizovati projekat „Zaštićena područja za prirodu i ljude“.

Kako je navedeno, cilj projekta je unapređenje kvaliteta života ljudi koji žive ili gravitiraju na teritorijama zaštićenih područja, a kroz promociju održivog korišćenja prirodnih resursa, sprovođenje zajedničkih inicijativa sa lokalnim stanovništvom i poboljšanje politika zaštite i valorizacija prirodnih dobara. Istaknuto je da se kroz projekat „Zaštićena područja za prirodu i ljude“ podstiče i sprovođenje sporazuma „Velika pobeda za Dinarski luk“ koji ima za cilj jačanje regionalne saradnje šest zemalja radi ostvarivanja zajedničkih i nacionalnih petogodišnjih ciljeva za poboljšanje zaštite životne sredine.

Program „Zaštićena područja za prirodu i ljude“ trajaće četiri godine, a finansiraće ga Švedska organizacija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) u iznosu od 4 miliona evra.

Sandra Jovićević

foto: climatenetwork.org

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti