Rimac Nevera neustrašiv čak i po snegu i ledu (VIDEO)

Foto: Rimac Automobili

Hrvatski proizvođač električnih hiperautomobila Rimac Automobili započeće u narednih nekoliko meseci prve isporuke električnog modela Rimac Nevera nakon što je ovo vozilo uspešno okončalo sve bezbednosne testove.

Poslednje testiranje izvelo je Neveru na ledene i snegom prektrivene staze u Pirelijevom centru Sotozero u blizini Arktičkog kruga u Švedskoj.

Zbog neuobičajeno visokih dnevnih temperatura, tim kompanije Rimac obavljao je testiranja noću kada su se temperature spuštale i do -15°C.

„Proces testiranja po hladnom vremenu bio prilika da Neveru dodatno usavršimo pre prvih isporuka koje nas očekuju kroz nekoliko meseci. Čak i nakon dve nedelje provedene na temperaturama od oko -15°C i prilično zahtevnog režima testiranja, naš prototip je ispunio 100 odsto očekivanja tako da znamo da svi naši sistemi mogu pouzdano da rade u ekstremnim uslovima”, rekao je Mate Rimac, izvršni direktor Rimac grupe.

Dvonedeljna testiranja u Švedskoj poslužila su kao prilika za testiranje Nevere sa njenim preporučenim zimskim gumama – Pirelli P Zero Vinter, a rezultati su tačno onakvi kakve je kompanija očekivala, ocenio je glavni vozač Miroslav Zrnčević.

Električni Rimac Nevera od 1.914 konjskih snaga već je prošao homologacione testove bezbednosti za SAD i EU, a sledeći korak je isporuka prvim vlasnicima.

Ovaj model opremljen je baterijom od 120 kWh, može se kretati maksimalnom brzinom od 412 km/h, dok ubrzanje od nula do 100 km/h postiže za samo 1,97 sekundi. Iako deluje da je Nevera zbog svojih super-performansi namenjen isključivo profesionalnim trkačima, iz kompanije tvrde da ga mogu voziti i manje iskusni vozači.

Milena Maglovski

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti