Reciklažni centri za građane spremni na teritoriji Subotice

Foto-ilustracija: Pixabay (Prylarer)

Regionalna deponija je kompanija koja se bavi odlaganjem i ponovnim korišćenjem otpada sa područja Subotice.

Sistem upravljanja otpadom usmeren je na opštine Subotica, Senta, Kanjiža, Bačka Topola, Mali Iđoš, Čoka i Novi Kneževac, a otpad koji ovde pristiže okarakterisan je kao otpad koji nije opasan.

Od prošle godine, nakon probnog rada, Regionalna deponija ima sve neophodne dozvole za rad. Kako se navodi na sajtu firme, područje za koje su zaduženi, čini više od 220.000 stanovnika, a prema izvršenim procenama, prosečna godišnja količina otpada po stanovniku u regionu iznosi 360-380 kilograma.

Ciljeve kompanije čini set aktivnosti koje se kreću od minimiziranja otpada na izvoru stvaranja, korišćenje otpada za proizvodnju energije, selekcije otpada po domaćinstvima, sve do zatvaranja postojećih deponija.

Pročitajte još:

Na Regionalnoj deponiji otvoren je Reciklažni centar gde će građani od sada moći  da donesu otpad koji su prethodno sortirali u svojim domaćinstvima. Centri su otvoreni i u Bačkoj Topoli, Kanjiži i Senti, prenosi Vojvođanski.com.

Na Regionalnoj deponiji trenutno završi oko 67,5 odsto svog otpada iz Subotice, a očekuje se  porast, s obzirom na to da će građani sada moći sami da dopreme svoj sortirani otpad. 

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti