Raspisan tender za vodovod u naselju Trešnja

Foto-ilustracija: Pixabay

Grad Beograd je raspisao tender za projektovanje i izgradnju vodovoda u sopotskom naselju Trešnja, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

„JKP „Vodovod i kanalizacija” raspisalo je tender za projektovanje i izgradnju vodovoda u naselju Trešnja u Sopotu. Procenjena vrednost radova je 140 miliona dinara, odnosno oko 1,2 miliona evra. Gradimo oko 15 kilometara primarne i sekundarne mreže. Više od 200 domaćinstava dobiće vodu do kraja naredne godine“, rekao je Goran Vesić.

On je naglasio da će građani, čije su kuće legalne, dobiti mogućnost da priključak plate na 60 rata. Oni čije su kuće nelegalne moraće prvo da legalizuju kuće u Opštini Sopot, za koju veruje da će se potruditi da reši ovaj problem sa građanima.

Vesić je naglasio da je izgradnja ovog vodovoda bila obaveza Gradske opštine Sopot.

„Kako vodovod nije izgrađen, ovu obavezu je preuzeo Grad Beograd. Što se tiče susednog mesta Koviona, koje takođe nema vodu, da bi i oni imali uredno vodosnabdevanje planom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda predvideli smo da prvo izgradimo rezervoare zbog visinske zone. Kada budu izgrađeni rezervoari moći ćemo da gradimo sekundarnu mrežu u Kovioni“, poručio je Vesić.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti