Raspisan Javni poziv za ugradnju solarnih panel – Kako se prijaviti

Foto-Ilustracija: Pixabay

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je Javni poziv programa energetske sanacije porodičnih kuća i stambenih zgrada koji sprovode jedinice lokalne samouprave, kao i gradske opštine, u okviru koga će biti finansiran program ugradnje solarnih panela.

Kako se dalje navodi, finansiranje se odnosi na ugradnju solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i za izradu neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji je u skladu sa zakonom neophodan prilikom priključenja na distributivni sistem.

Ukupno raspoloživa sredstva podsticaja Ministarstva za realizaciju Programa iznose 50.000.000 dinara. Kao i za zamenu stolarije, građani finansiraju 50 odsto troškova, a ostatak ministarstvo i jedinice lokalne samouprave.

Pravo na prijavu imaju jedinice lokalne samouprave (opštine, gradovi, i Grad Beograd, kao i gradske opštine) koje imaju opredeljena sredstva u budžetu za sufinansiranje mera energetske efikasnosti, a za gradove i opštine dodatni uslov je imenovanje energetskog menadžera u skladu sa Zakonom o energetskoj efikasnosti.

Rok za podnošenje prijava je 1. oktobar 2021. godine do 15 časova. Prijave treba da pristignu na pisarnicu Ministarstva rudarstva i energetike, Nemanjina 22-26, Beograd i budu overene pečatom prijema do 15 časova.

Detaljne informacije i spisak neophodne dokumentacije možete pogledati ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti