Raspisan Javni poziv za lokalne samouprave za mere energetske efikasnosti

Foto-ilustracija: Unsplash (giorgio-trovato)

U cilju poboljšanja energetske efikasnosti, raspisan je Javni poziv za jedinice lokalne samouprave i gradske opštine da budu učesnici u projektu ,,Čista energija i energetksa efikasnost za građane Srbije”.

Subvencije mogu pokrivati 65 odsto vrednosti investicaja za zamenu stolarije, izolacije, fasade, krovova, neefikasnih kotlova, solarnih panela i kolektora, kao i ostalih projekata koji mogu da doprinesu uštedi energije i energetskoj efikasnosti domaćinstva, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Za projekat je izdvojeno dovoljno sredstava, a osim toga, veće subvencije biće odvojene za socijalno ugrožena domaćinstva, gde će pokrivenost energetske sanacije biti 90 odsto, naglasila je ministarka Dubravka Đedović Handanović

Pročitajte još:

Projekat takođe obuhvata i područja koja su ekonomski devastirana ili imaju visok nivo zagađenosti vazduha, gde je učešće ministarstva u finansiranju mera takođe povećano.

Projekat je deo šireg programa „Skok u budućnost – Srbija 2027“, i realizuje se u saradnji sa Svetskom bankom.

Javni poziv je otvoren do 29. aprila 2024. godine, a očekuje se da će tokom leta biti otvoreni i dodatni pozivi za privredne subjekte i građane.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti