Raspisan javni poziv za JLS za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja

Foto-ilustracija: Unsplash (Wander Fleur)

Javni poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja za jedinice lokalne samouprave i gradske opštine, raspisan je i biće otvoren do 8. jula.

Prema rečima Dubravka Đedović Handanović, ministarke rudarstva i energetike, ove godine izdvojeno je 800 miliona dinara, dvostruko više sredstava za energetsku sanaciju javnih objekata nego prošle godine.

Kako je istakla, na ovaj način će se povećati komfor boravka u njima za đake i nastavnike, pacijente i lekare, sportiste, kulturne radnike i zaposlene u administraciji.

,,Time smanjujemo potrošnju energije od 20 do 50 odsto, finansijske troškove u zimskom i letnjem periodu i štitimo životnu sredinu”, rekla je ona.

Ministarka je podsetila da je na prošlogodišnjem javnom pozivu učestvovala 21 jedinica lokalne samouprave i da se nada da će ove godine njihov broj povećati.

Pročitajte još:

„Na prošlogodišnjem javnom pozivu Ministarstvo i lokalne samouprave uložile su više od 665 miliona dinara za energetsku sanaciju osnovnih i srednjih škola, upravnih zgrada, vrtića, domova kulture, domova zdravlja, sportskih objekata, postrojenja za preradu vode i javnog osvetljenja u 21 lokalnoj samoupravi.

Dodala je da očekuje da će se broj učesnika povećati, s obzirom na dvostruko uvećan iznos.

Ministarka je podsetila da su u prethodnom periodu izdvojena sredstva za energetsku sanaciju 165 objekata od javnog značaja u kojima su smanjene emisije ugljen-dioksida za oko 15.000 tona godišnje, u koje je uloženo oko 3,6 milijardi dinara.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti