Radi se na unapređenju i očuvanju zelenila u Novom Sadu

Sredstvima Gradskog budžetskog fonda za zaštitu životne sredine ove godine biće finansirano 16 projekata unapređenja i očuvanja zelenila u Novom Sadu.

Foto: JKP Gradsko zelenilo Novi Sad

Rok za realizaciju 15 projekata je decembar ove godine, dok je završetak akcije „Produžimo život jelkama“ planiran za februar 2020.

Projekti koji su već odobreni od strane Gradske uprave za zaštitu životne sredine su Unapređenje i očuvanje zelenila u bloku koji okružuju ulice Braće Popović, Ilije Birčanina, Кornelija Stankovića i Rumenačke na Detelinari, kao i ozelenjavanje Stražilovske ulice.

Projekti koji se trenutno nalaze na odobravanju su unapređenje i očuvanje zelenila: u Limanskom parku; na Sentandrejskom putu; na razdelnoj traci na Bulevaru Cara Lazara; male urbane celine na uglu ulice Pap Pavla i Bulevara oslobođenja; na Bulevaru Jaše Tomića – od Bulevara oslobođenja do Rumenačke; u bloku koji je oivičen Bulevarima oslobođenja, Кralja Petra Prvog i Jaše Tomića, kao i Rumenačkom ulicom; u Veterniku, na prostoru između novoizgrađenih objekata za raseljena lica; na trgu u okviru Bulevara kneza Miloša; u bloku između Bulevara Jovana Dučića, Slobodana Jovanovića i ulica Seljačkih buna i Braće Dronjak; u bloku između ulica Bate Brkića, Dušana Danilovića, Bulevara kneza Miloša i Bulevara Vojvode Stepe; u bloku između Bulevara Cara Lazara, Balzakove, Narodnog fronta – do nove Baletske škole.

Ugovorena je i izrada projekta uređenja zelenila u naselju Jugovićevo. U pitanju su drvoredi uz novoizgrađene saobraćajnice.

Gradska uprava za zaštitu životne sredine izdvojila je i sredstva za održavanje tri parka koja spadaju u zaštićena prirodna dobra – Dunavski, Futoški i Кamenički.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti