Psi na Kalemegdanu ipak nisu otrovani?

Foto: Wikipedia/ Mihajlo Anđelković

Ekipe „Veterine Beograd” od juče su prekontrolisale čitav potez oko i na Kalemegdanu, uzimajući uzorke zemlje, biljaka i ostataka. Kako analize pokazuju, nema indicija da su bilo kakve toksikološke materije ili prisustvo hemijskih agensa nađeni na tim uzorcima, rekao je direktor ovog preduzeća Budimir Grubić.

„Javni tužilac je reagovao i naložio da se ispita čitav slučaj o kojem su juče pisali pojedini mediji i društvene mreže. Važno je držati se činjenica, a one su takve da je u ‘Veterinu’ dovežen jedan preminuli pas, da smo uz pomoć MUP-a locirali i drugog i njega takođe dovezli u naše prostorije, dok je situacija sa trećim preminulim psom takva da trenutno ne znamo da li je uopšte boravio na pomenutoj lokaciji. Reč je o vlasničkim psima. Procedura je takva da će stručnjaci sa Katedre za sudsku medicinu Veterinarskog fakulteta uraditi obdukciju i utvrditi ima li indicija da su psi otrovani. Ako ima, uzorci se šalju na VMA, čiji će stručnjaci uraditi toksikološku analizu“, precizirao je Grubić.

On je apelovao na javnost da se u ovom slučaju drži činjenica i najavio da će se svi rezultati znati za nekoliko dana. Grubić je dodao i da vlasnici u dva slučaja preminulih pasa tvrde da su životinje bile na povocima i da nisu konzumirale ništa sa šetališta, ali da ukoliko se pokaže da psi jesu otrovani, sa vlasnicima će morati tačno da se utvrdi maršruta kretanja pasa, odnosno „mogući scenario” ovog nemilog događaja.

Direktor „Veterine Beograd” naveo je i da će javnost uskoro biti upoznata sa svim detaljima ovog događaja, te da sada stručnjaci treba da utvrde uzroke uginuća pasa. On je na kraju demantovao da je reč o osam uginulih pasa, kako su pojedini mediji juče objavili.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti