Prvi put u Srbiji radovi na održavanju puteva krenuli na početku građevinske sezone

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović obišla je juče, 7. maja, radove na rehabilitaciji deonice auto-puta BeogradNiš, između Pojata i Ražnja.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Mihajlovićeva je tom prilikom rekla da je ovo prvi put da su radovi na održavanju puteva krenuli na početku građevinske sezone i da nema razloga da se sa tim počinje u julu i avgustu, tj. u jeku letnje sezone.

“Trenutno se radi rehabilitacija auto-puta na tri mesta, važno je da pripremimo sve za saobraćaj kojeg će, verujemo, biti više, u narednim mesecima. Na današnji dan 4.200 radnika angažovano je na najvećim infrastrukturnim projektima u Srbiji”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da je u martu i aprilu ove godine na auto-putevima zabeleženo 4,8 miliona automobila, što je za četiri miliona manje nego prošle godine u isto vreme.

“Beležimo pad obima saobraćaja od 60 odsto, a procene su da će pad prihoda iznositi oko 30 miliona evra. Štete u drumskom saobraćaju postoje, do kraja godine one će biti oko pola milijarde evra. S druge strane, mi smo opredeljeni da ne smanjujemo novac za održavanje puteva niti će bilo šta trpeti u izgradnji novih i rehabilitaciji postojeće putne mreže”, rekla je ona.

Zoran Drobnjak, direktor JP “Putevi Srbije”, rekao je da će se ove godine raditi rehabilitacija oko 200 km auto-puteva u vrednosti od oko pet milijardi dinara.

“Zahvaljujući Vladi Srbije i Ministarstvu saobraćaja, dobili smo sredstva za održavanje i rehabilitaciju deonica auto-puta. Radiće se kod Subotice, oko Niša i Doljevca, Merošine. Na ovoj deonici radimo rehabilitaciju u dužini od 13 km i vrednosti oko 350 miliona dinara, biće gotova krajem maja. Više od 25 godina nije se radilo na tome”, rekao je on.

Izvor: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti