Prvi električni Jeep stiže 2023.

Foto: Promo / Jeep

Tokom predstavljanja strategije Stelantisa za postizanje ugljenične neutralnosti „Dare Forward 2030“, izvršni direktor ove miltinacionalne kompanije Karlos Tavarez po prvi put je otkrio fotografije potpuno električnog Jeep modela koji će zvanično ući u proizvodnju početkom iduće godine.

Iako još uvek nije poznato mnogo detalja o ovom atraktivnom modelu, električni Jeep će najverovatnije koristiti STLA platformu, jednu od četiri platforme dizajnirane specijalno za Stelantisovu liniju električnih vozila.

Tavarez navodi da je Stelantis posvećen ciljevima održivog razvoja te obećao da će kompanija ostvariti ugljeničnu neutralnost do 2038. godine u čitavom lancu snabdevanja. Da bi ovo postigli, neophodno je da Stelantis ostvari 100 odsto prodaje električnih automobila u Evropi do 2030. godine,  a  50 odsto u Sjedinjenim Državama.

„Stelantis će biti industrijski šampion u ublažavanju klimatskih promena time što će postati kompanija sa nultim emisijama ugljenika do 2038. godine i smanjenim emisijama za 50 odsto do 2030. Preuzimanje vodeće uloge u dekarbonizaciji, kao i odlučujući korak napred u cirkularnoj ekonomiji, biće naš doprinos društvu“, rekao je Tavarez.

Tokom prezentacije, direktor Stelantisa najavio je proizvodnju još jednog električnog modela brenda RAM koji će nadmašiti konkurenciju po dometu, dizajnu i brzini punjenja.

„Danas vam sa oduševljenjem predstavljamo prvi potpuno električni SUV marke Jeep koji će biti lansiran početkom 2023. godine, kao i pregled novog kamioneta Ram 1500 BEV koji stiže 2024. Naše putovanje je podstaknuto fokusom na inovacije i inženjersku izvrsnost zahvaljujući kojoj ćemo implementirati najnoviju tehnologiju u svim našim modelima“, rekao je Tavarez u Amsterdamu.

Milena Maglovski

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti