Prva dva meseca Nature 2000 u kadru

Tokom protekla dva meseca, od kada traje naš foto-konkurs „Natura 2000 u kadru“ bili ste veoma vredni i poslali nam više stotina fantastičnih fotografija koje ste zabeležili u prirodi.

Ljubitelji lepog kadra i uživaoci vremena provedenog u prirodi svoje fotografije mogu da nam šalju do 27. novembra preko ovog linka.

Najbolje među najboljima očekuju nagrade:

1. Nagrada 60.000 dinara
2. Nagrada 45.000 dinara
3. Nagrada 35.000 dinara

Ukoliko ste već poslali svoje fotografije – ne brinite, možete poslati koliko god želite – broj poslatih snimaka nije ograničen. Važno je da zabeležite neki zanimljiv trenutak u prirodi – biljke, životinje, vode, aktivnosti čoveka u prirodnom okruženju. Svako parče prirode koje ste uhvatili veštim okom i zabeležili – pošaljite nam.

Svake nedelje naš žiri ima ozbiljan zadatak da odabere tri najbolje fotografije koje ste poslali tokom minule nedelje i da ih svrsta u finaliste. Članovi žiriija su: vođa projektnog tima „EU za Naturu 2000 u Srbiji“ Ana Injigo, projektni menadžer u Delegaciji EU u Srbiji zadužen za portfolio zaštite životne sredine i klimatskih promena Antoan Avinjon, koordinatorka projekta u Ministarstvu zaštite životne sredine Snežana Prokić, fotograf Bojan Džodan, multimedijalna umetnica Mina Radović i glavna urednica Energetskog portala Nevena Đukić.

Nagradni foto-konkurs zajednički organizuju Energetski portal i projekat „EU za Naturu 2000 u Srbiji“ sa namerom da se široj publici pokažu prirodne lepote Srbije i da se sugrađani podsete na važnost očuvanja raznovrsnosti i životinjskog sveta.

Mreža Natura 2000 je međunarodna ekološka mreža zaštićenih područja koja su svrstana u dve kategorije shodno Direktivi o staništima i Direktivi o pticama. Projekat podržava Ministarstvo zaštite životne sredine da uspostavi prvu listu potencijalnih lokacija u Srbiji koje će biti deo evropske mreže Natura 2000.

Požurite, imate još samo dve nedelje da pošaljete svoje nezaboravne momente iz prirode!

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti