Program „Snažno zeleno“

Foto-ilustracija: Pixabay

Otvoren je drugi krug Programa podrške neformalnim grupama za zaštitu životne sredine i održivi razvoj zajednica “Snažno zeleno“ koji sprovode Mladi istraživači Srbije, u okviru projekta “Zeleni inkubator – razvoj kompetentnog civilnog društva za podršku implementaciji pravnih tekovina EU o životnoj sredini”.

Misli veliko, učini bar malo – pokreni lavinu!

Više od četrdeset godina Mladi istraživači Srbije pokreću i razvijaju aktivnosti koje doprinose održivom razvoju, volonterizmu i zaštiti životne sredine. Podrška neformalnim grupama je logičan korak unapred, znajući da najbolje ideje dolaze od grupe građana koja se spontano okupi i ima slobodu odlučivanja.

Verujući u građanski aktivizam i važnost lokalnih inicijativa, u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom (BOŠ) i Inženjerima zaštite životne sredine (IZŽS) razvili smo program podrške za naredne tri godine, koji će, nadamo se, prerasti u naš zajednički, dugoročni rad na zaštiti životne sredine.

Ko može da se prijavi?

Za učešće u programu se mogu prijaviti neformalne grupe od minimalno 5 osoba koje su državljani i borave na teritoriji Republike Srbije, među kojima se jedan/jedna izdvaja kao zvaničan koordinator/predstavnik grupe, tj. koordinatorka/predstavnica grupe (mora biti punoletan/na) i koje su direktno odgovorne za pripremu i realizaciju projekta koji predlažu.

Raspoloživi fond za 2021. godinu iznosi 4.737.000 dinara. U ovoj godini, biće podržano najmanje 20 neformalnih grupa u maksimalnom iznosu od 236.500 dinara po projektu.

Sva dodatna pitanja postavite elektronskim putem na info@snaznozeleno.rs . 

Maksimalno trajanje podržanih projekata u okviru programa je do 5 meseci, a moraju se završiti zaključno sa 10. decembrom tekuće godine.

Projekat Zeleni inkubator realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ), u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije (MIS) i Inženjerima zaštite životne sredine (IZŽS), a uz podršku Evropske unije. 

Za više informacija pogledajte ovde.

Izvor: Mladi istraživači Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti