PRIVREDNA KOMORA VOJVODINE: Konferencijom za novinare najavljen šesti Dunavski biznis forum

Foto: PKV

Šesti Dunavski biznis forum, sa motom „Svi za jednog, jedan za sve“, održaće se 5. i 6. oktobra 2017. godine u Master centru Novosadskog sajma sa osnovnim zadatkom – promocija Dunavske strategije i uticaj biznisa na njenu implementaciju, rečeno je u sredu, 20. septembra 2017. godine, na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Vojvodine.

 – Pokrovitelj ovog najznačajnijeg događaja u regionu, jeste Privredna komora Srbije, sa Privrednom komorom Vojvodine i ja im se zahvaljujem što su podržali ovu inicijativu i naš entuzijazam da održimo kontinuitet Dunavskog biznis foruma. Koliko je on ozbiljan, govori i podatak da je već drugu godinu zaredom naš partner institut Evropskih regiona iz Salzburga. Naš zadatak jeste promocija Dunavske strategije i uticaj biznisa na njenu implementaciju. Mi želimo da iskoristimo šesti Dunavski biznis forum sa predlogom da formiramo profesionalnu organizaciju Dunavski region – rekao je izvršni direktor Foruma Vlado Markanović.

On je dodao da bi ta organizacija radila na promociji Vojvodine i afirmaciji Srbije kao najbolje destinacije za strana ulaganja.

 – Uspešnost Foruma ogleda se i u tome što je prerastao u tradiciju, te se ove godine održava po šesti put. Odziv i posećenost na Forumu rastu iz godine u godinu. Na predstojećem će učestvovati predstavnici iz 14 zemalja Podunavlja. Forumom se unapređuje saradnja Srbije sa drugim zemljama, povezuju se ljudi i tržišta i PKV pruža podršku Dunavskom biznis forumu –  rekao je predsednik PKV Boško Vučurević.

Na Forumu će biti reči i o ulozi mladih preduzetnika i inovativnih žena u razvoju regiona, kao i o regionalnoj saradnji u službi razvoja i jačanja prosperiteta, investicijama u funkciji održivog razvoja, privrednim komorama kao servisima moderne ekonomske diplomatije, aktuelnim problemima sela i poljoprivrede kod nas i mogućnostima njihovog prevazilaženja.

Organizatori Dunavskog biznis foruma su Media Invent i Institut Evropskih regiona iz Salzburga, a pokrovitelj je Privredna komora Srbije. Partneri su PKV, Savet dunavskih gradova i regiona, Stalna konferencija gradova i opština Srbije (SKGO) i Vanjskotrgovinska komora BiH.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti